Wednesday, April 22, 2009

Sellel aastal jääb "low season" Phuketil ära!

Kui tavaliselt on 15. aprillist kuni 1. novembrini Phuketil nii nimetatud madal hooaeg (Low Season), mil enamus arvavad, et siis siin sajab ning turiste ei ole ja midagi ei toimu, siis selle müüdi ümber lükkamiseks ongi kohalikud hotellid ja muud turismifirmad seljad kokku pannud ja nimetanud sellel aastal selle aja hoopis suvehooajaks (Summer Season). Sellega tahetakse juhtida tähelepanu Phuketile, kui aastaringselt maailma ühele parimale puhkusepiirkonnale. Täpsem info siit.
Minagi imestan, et miks kardetakse seda aega ja ei taheta sellel ajal siia tulla. Tegelikult on see aeg parim, et tutvuda Phuketiga ja nautida seda, mida siin pakutakse. Loetlen ära ainult mõningad positiivsed põhjused:
  • ilm on ikka hea (väikesed sajuhood mõjuvad ainult värkendavalt selles kuumuses);
  • hotellide ja muude ööbimiskohtade hinnad on tunduvalt soodsamad ja ei pea muretsema, kas soovitavas hotellis ikka kohti on;
  • ei ole meeletuid turistide horde, saab rahulikult ringi liikuda ja omale sobivas restoranis einestada, ilma et peaks pikalt ootama kohta või söögi valmimist;
  • ka liiklus muutub mõnusamaks, et omal käel kas auto või rolleriga saart avastada.
Seega saab odavamalt samad mõnud kätte, miks siis mitte seda kasutada.

Tuesday, April 21, 2009

Kohalike lõõgastumine.

Eelmisel laupäeva õhtul sai käidud siis Phuket Downis kohalike ööklubis tutvumas sealse ööeluga. Olen näinud seda tüüpilist turisti ööelu küll Patongis, mis jätab tihti üsna nukra mulje, kui valged turistid on langenud kohalike tütarlaste piiramisrõngasse ja arvavad, et nii on tore küll. Seetõttu oli väga meeldiv, kui üks kohalik tuttav pakkus välja variandi, et minna laupäeva õhtut tähistama Phuket Downi. Klubi ise nägi välja suht euroopalik, nagu Tallinnas umbes Seiklusjutte Maalt ja Merelt või midagi sarnast - ühesõnaga tõeline pubi. Jõudsime sinna umbes poole kümne paiku õhtul, aga see oli ka viimane aeg, et istekohti saada, umbes poole tunni pärast olid kõik kohad hõivatud. Algul võtsime lisaks jookidele ka väikesed snäkid, kuna kõht oli suht tühi. Minule üllatuseks osutus seal see, et inimesed tulid oma alkoholiga sinna ja panid selle lauale ja ostsid juurde ainult lahjendajat. Baaridaam tegi lausa kliendi toodud napsust kokteili ning see tundus nii loomulik. Huvitav, kuidas see baaripidmine niimoodi ära tasub? Aga see selleks. Kusagil kümne paiku tuli ka kohalik bänd lavale ja siis läks mürgliks lahti. Bänd laulis nii kohalikke kui ka üldtuntud hitte ja kogu rahvas hakkas mingil hetkel lihtsalt tantsima. Kõik tantsisid seal, kus nad olid, kuna ega liikuda eriti võimalik ei olnud, pubi oli puupüsti täis. Kohalike hittide kõlades läksid inimesed peaaegu pööraseks ja elasid ennast täiega välja. Kõik täpselt samamoodi nagu Eestis ja mujalgi Euroopas - võibolla õhkkond oli lihtsalt sõbralikum. Mingeid tülinorimisi või arusaamatusi mina küll ei näinud. Kõik tundsid ennast vabalt ja nautisid laupäeva õhtut. Pärast tuli veel hip-hop DJ ja miksis tunnikese rahva heaks. Võrreldes Patongi ööeluga oli see tunduvalt meeldivam kogemus, mida oleks ikka ja jälle nõus läbi tegema, kuna midagi ei ole teha - Tai inimesed on ikka tõesti toredad.

Friday, April 10, 2009

Põnev kogemus

Täna kogesin tõesti midagi erakordset. Nimelt läksin ühe Eesti paariga oma tuttava juurde dzunglisse mõnusat õhtut veetma, kuid sinna jõudes nägin, et midagi on toimunud, kuna koer oli väga ärevil ja kõik olid kogunenud ümber puu ja vaatasid midagi. Parkisin oma rolleri ära ja tõttasin ka vaatama ning mis ma nägin? Puu küljes rippus midagi tumedat ja väänlevat - see oli uss nagu mina sellest aru sain. Minule, kes ma ei ole eriti madude ja roomajatega väga sina peal, oli see päris selline üllatav kogemus, kuna ma ei ole näinud kunagi varem elusat madu looduses. Küll olen kohanud neid loomaaias klaasi taga ja näinud neid allaaetuna maanteel aga mitte ürgses looduses. Kuna ma kahjuks jõudsin sinna natukene liiga hilja, oli selle koha omanik jõudnud maol juba pea küljest ära rebida ja dzunglisse visata, seetõttu rippus seal ainult mao keha ja väänles veel. See muidugi leevendas olukorda ja minu jaoks oli see natukene julgem tunne, kuna nagu selgus, ei olnudki see lihtsalt mingi ussike, vaid ikka korralik, nii oma 1 meetri pikkune või isegi pikem, kobra ise. Seega oli tegemist päris korraliku ohtliku metsalisega. Nad olid selle leidnud veetünnist, kuhu vaeseke oli arvatavasti kuumuse tõttu läinud, et oma janu kustutada aga õnnetul kombel ei saanud sealt enam välja ja nii ta oma otsa lõpuks leidiski. Peata keha väänles veel küllat pikka aega, isegi siis, kui nahk oli kehalt maha tõmmatud, väänles nahatu olevus ikka veel edasi.

Samas kohalikele endale oli aga rõõmu küll, kuna tasuta õhtusöök oli ise nende juurde tulnud. Veetsime seal toredat õhtut ning saime ka eksootilisest õhtusöögist osa. Ma ei olnud varem maoliha söönud ning lootsin kogeda midagi uut, kuid minu õnnetuseks oli liha väga-väga vürtsikalt (mulle tegelikult meeldib vürtsikas toit, aga see oli minu jaoks ikka liiga vürtsine, iga ampsu järel purskus silmist põhimõtteliseltpisaraid) ära tehtud ja põhjuseks see, et nii värskelt võib kobra lihas leiduda veel mürgiseid aineid. Liha ise oli muidugi tegelikult päris mõnusa maitsega aga palju oli sees väikeseid luu tükke, kuna valmistatud oli ta mitte filee või viilude kujul, vaid sellise hakkliha laadsena.

Kokkuvõttes oli aga tegemist ikkagi väga mõnusa kogemusega, mis vürtsitas tänast päeva igas mõttes. Kahjuks ei olnud mul kaasas fotoaparaati, et oleks saanud seda ka jäädvustada, kuid õnneks tegid minu tuttavad sellest pilti ning nii nagu ma salamisi lootsin, ma selle pildi ka sain:) Suur-suur tänu neile! Nüüd vähemalt on olemas ka tõendusmaterjal, et see asi ikka juhtus.

Elu on igal hetkel täis ikka üllatusi:)