Wednesday, March 4, 2009

Füüsise hoidmine


Niisama rannas vedelemine ja ringi jalutamine tüütab ka pikapeale ära ning kuna söögid on siin väga maitsvad, siis selle arvelt ei saa ka eriti dieeti pidada, et keha vormis oleks. Seega ainuke variant on ennast ka tõsisemalt liigutada. Kuna Eestis olles käisin ikka korralikult viimased kuud jooksmas nii 4 korda nädalas 10-12 km, siis arvasin, et vorm piisavalt hea, et ka siin samamoodi jätkata. Aga kus sa sellega. Eile tegin esimese jooksu, hea et vedas 45 minutit välja aga hing oli lõpuks ikka paelaga kaelas ja särk läbimärg, see kuumus ja vedeliku kaotus ei mõju alguses hästi, keha tahab harjumist. Läbitud distantsi peale ei taha ma mõeldagi, sest tempo oli masendav, oleks mõni tigu minuga koos jooksnud, oleks ta täpiks ette ära kadunud. Mõtlesin just maratoonarite peale, kes suudavad soojades maades maratonidistantsi hullu tempoga läbida, ilma et kokku ei kuku - minu respekt neile, kõvad mehed olete. Eks pean siin jälle nullist põhimõtteliselt alustama, et vorm tagasi tuleks, kuid eks see tasub ennast kindlasti ära.

Samas on aga ka eeliseid soojas jooksmisel, esiteks ei pea üldse erilist varustust olema, piisab ainult lühikestest pükstest, sokkidest ja jooksusussidest (need peavad head olema, kuna väga kergelt hakkavad jalad niiskusega muidu hõõruma), et trenni teha. Jäävad ära soojad alusriided jne, mille selga ajamine ja pärast ära võtmine oli paraja soojenduse eest enne ja pärast jooksmist. Siin aga sellist asja pole, ning pärast jooksu maha jahtumiseks on võimalik hüpata kas merre või basseini ja pilt jälle kohe ees ning võid oma päevatoimetustega rahulikult edasi minna.

Astusin läbi ka jõusaalist, see tundus lausa paradiis võrreldes jooksmisega, kuna ruum oli konditsioneeri tõttu mõnusalt jahe ja sporditegemine sujus eriti kergelt. Samuti ei olnud ka higihaisu, mis Tallinna umbsetes spordiklubides suhteliselt tihe külaline on. Kaldungi alguses vist rohkem siseruumides sportima, et keha jõuaks harjuda troopilise kuumusega, samas on tore väljas joosta, kuna uusi kohti, mida avastada, on küll ja küll. Aga eks kõike tuleb teha tasa ja targu, nii ka sporti, et ta tervisele kahjulik ei oleks.

Sport on terviseks ja soovitan ka Teil seda teha, sest parandab enesetunnet ja annab powerit!

Päikest lumisesse Eestisse.

No comments:

Post a Comment